Remarcare Drumul Iesenilor in Muntii Bistritei

In perioada 13-14 septembrie, cu aprobarea Serviciul Salvamont Neamt, o echipa Hai pe Munte! a realizat a doua etapa din remarcarea, cu banda rosie, a traseului de Creasta din Muntii Bistritei, pe portiunea: sat Grinties, varful Grintiesul Mare, Saua Tibles. Au fost inca 25km de traseu remarcat si curatat, au fost instalati 3 stalpi cu panouri informative (Saua Cristisor, Saua Tibles si Varful Grintiesul Mare) si 2 stalpi pentru orientarea in golul alpin din zona Varful Grintiesul Mare.
Reamintim ca prima si singura marcare a acestui traseu a fost realizata la mijlocul anilor 1970 de catre echipe de elevi, studenti, muncitori ieseni; de aici a mostenit si numele de Drumul Iesenilor. In acest moment se poate parcurge intreg traseu de pe valea Bistricioarei, din satul Grinties (granita dintre muntii Ceahlau si Bistritei) pana in saua Voivodeasa(muntii Calimani), in aproape 3 zile de mers. Datorita lungimii traseului, variantelor putine de retragere si cu lungime mare, izvoarelor putine, recomandam parcurgerea acestui traseu doar turistilor cu experienta!

Multumim pentru implicarea si efortul depus de cele 3 echipe si coordonatorilor lor:
– Lucian Chelaru, Andrei Simileac, Valerica Roman, Antoanela Calistru, Iulia Tomescu, Petronel Postolache, Radu Ionut Zabulica.
– Alexandru Cristea(Ducu), Elena Postolache, Bogdan Bursuc,
– Constantin Asandei, Ramiro Matei si subsemnatul.
De asemenea si soferilor, ce si-au riscat masinile pe acele drumuri: Andrei Simileac, Valerica Roman, Lucian Chelaru, Alexandru Cristea.

Noua ne pasa de MUNTE si potecile sale, si aratam lucrul acesta!
Felicitarii intregii echipei!

Cateva fotografii gasiti in albumul de aici .

PS: Track-ul GPS si descrierea vor fi disponibile in curand!

You may also like...

Leave a Reply