Ciclism

Ciclismul este o altă activitate importantă promovată de Asociatia de Turism Montan “Hai pe munte!” Iaşi. Fie că este vorba de plimbări de relaxare, ture la munte sau participări la concursuri, putem spune că ne ocupăm de acest aspect intr-un mod destul de serios. Dovada celor spuse sunt cele trei proiecte ale asociatiei noastre, prezentate in continuare.

 

1. Echipa de ciclism HPM Cycling Team.

Reprezintă asociaţia noastră in concursurile de ciclism din ţară şi nu numai. După un an de activitate ne putem lăuda cu rezultate bune şi foarte bune, multi dntre cicliştii noştri ocupând locuri pe podium la concursurile la care au participat. Ca echipă, cel mai bun rezultat a fost clasarea pe locul 5 la Triada MTB , un concurs format din trei etape la Târgovişte, Braşov şi  Sibiu.

Pentru mai multe detalii privind activitatea echipei, puteţi vizita site-ul echipei şi pagina de facebook dedicată.

 

2. Concursul  de mountainbike My MTB  Race Iaşi – ediţia 2011 şi 2012

Proiectul My MTB  Race a fost un alt proiect reuşit al asociaţiei  “Hai pe Munte!” cu scopul de a încuraja mişcarea , sportul şi spiritul competiţional in general si punctual mersul pe bicicletă.

Tradiţional de acum, concursul are loc in luna mai şi punctul de start este amenajat pe platoul dealului Bucium. Acesta  constă in parcurgerea a două trasee, unul pentru avansaţi de 60 km şi altul pentru incepători de 17 km, amenajate in Pădurea Bârnova, din apropierea Iaşiului. In fiecare an concursul s-a bucurat de o participare numeroasă, de aproximativ 200 – 250 concurennţi, veniţi din toată ţara dar şi din replublica Moldova.

In 2012 am adus pentru prima dată in Iaşi sistemul de cronometrare electronică, prin parteneriatul semnat cu cei de la ciclism.ro , care a dus un plus de profesionalism in ceea ce priveşte organizarea.

Inedit a fost şi My Race Junior, concurs dedicat celor mici dornici de afirmare şi cu  spirit competitiv.

site concurs : www.myrace.ro

 

3. Concurs de ciclism Up Hill Contest ediţia 2011 şi 2012.

 

Up Hill Contest  a reprezentat pentru “Hai Pe Munte”  o alta provocare.  Concursul  a constat intr-o întrecere inedită  de urcat pârtia de ski de pe Sărărie pe o distanta de 400 m si cu o diferenţa de nivel de 60 m. In 2011 s-a desfăşurat contra cronometru individual, iar in 2012, prin implicarea HPM Cycling Team, a avut caracter elimantoriu, startul fiind dat pe grupe de cate patru concurenti, primii doi clasându-se in etapa următoare iar traseul a fost amenajat cu diferite obstacole pentru a creşte tehnicitatea acestuia.

Scopul concursului este de a aduce toţi cicliştii din Iaşi impreună, la final de sezon competiţional.

Detalii pe : www.hpmcyclingteam.wordpress.com/2012/11/06/dup-uhc-2012/

In 2015 ne dorim să continuăm aceste activităţi şi să avem rezultate bune atât la nivel de echipă cât şi in ceea ce priveşte organizarea celor două concursuri .

Detalii privind  organizarea concursului My MTB Race 2015 gasiti pe pe site-ul concursului.