Intalniri de iarna

In fiecare an, in luna februarie, ne intalnim intr-o cabana pentru a sarbatori infiintarea asociatiei noastre. Turele au ca scop promovarea mersului pe munte, implicand trasee de dificultate medie, cu cat mai multi invitati si seri culturale

Pana in acest moment am ajuns in:

1) Giumalau 2010, 38 de participanti, dus-intors pe traseul “punct rosu” ce pleaca din localitatea Rusca. Incursiuni pe Vf. Giumalau, schi, experimente in zapada si distractie. Filmul turei http://www.youtube.com/watch?v=iWen2ZVhazM

2) Rarau 2011, 43 de participanti, dus-intors pe un traseu nemarcat ce urmeaza paraul Ciurgaului pe langa schitul Rarau. S-au facut excursii pe Piatra Mica, Vf. Rarau si mina de sub varf .Seara au avut loc discutii si o proiectie video, la care au participat activ si membri echipei Salvamont Rarau. A doua zi echipa Salvamont ne-a impartasit cateva aspecte, ce tin de activitatea montana pe timp de iarna(avalanse, diverse interventii, modalitati de lucru)
Filmul turei http://www.carpati.org/video/rarau_-_giumalau/hpm_in_rarau/302/

3) Masivul Calimani, februarie 2012, 47 de participant, dus-intors pe traseul “triunghi albastru” prin saua Nicovala,ce pleaca de la fosta exploatare de sulf . Am mers pe varful Pietrosul Calimani, ne-am dat cu schiurile si am gatit o ciorba la comun, la care fiecare si-a etalat maestria de bucatar .

Filmul turei http://www.youtube.com/watch?v=S1OlB7mauOE&list=UUeF2-8grCzwVWkYQeremANA&feature=c4-overview

4) Piatra Craiului februarie 2013, 59 de participanti, dus-intors pe traseul “banda galbena”ce pleaca de la Fantana lui Botorog. Pentru eficienta si siguranta s-au format mai multe grupuri si s-a plecat in ture pe Piatra Mica si in creasta pana la Vf Ascutit, o parte prin Padina Popii si alta echipa pe la Turnuri .Seara a avut loc o proiectie video si un concurs cu teme montane, urmata de clasica seara culturala .

Filmul turei http://www.youtube.com/watch?v=zaXBHNjK91Y

5) Masivul Bucegi februarie 2014, 64 de participanti ,s-a urcat cu telecabina pana la Babele si apoi pe“cruce albastra” pana la Padina. S-a organizata o tura circuit, pe traseul prin saua Strunga- culmea Batrana-Pestera Ialomicoara . Poze aici .

6) Hasmas 2015. Aceasta editie a turei de iarna HPM,  a adunat 72 de persoane la Izvorul Muresului. S-a urcat pe Hasmas, s-a coborat atipic, dar eficient,  “pe fund”, ne-am dat cu schiurile pe partie, am avut concurs de noapte la orientare turistica si ca noutate cateva ore de disco dance. Duminica la intoarcere spre Iasi, am facut o incursiune pe Suhardul Mic, cu bucla in Gradina Zanelor . Poze aici.  Un filmulet de la coborarea “eficienta”