Ture cu copii

 

Hai pe Munte cu piticii in marea poveste a Muntelui

Ce poate fi mai frumos decât sa ieşi pe munte alaturi de cei dragi?

Aşa ca in fiecare an noi, cei din ATM “Hai pe munte” Iaşi am organizat  ieşiri in Carpaţii Orientali  la cort sau la pensiune cu cei mititei dar si cu cei măricei.

  • In august 2009 am poposit aproximativ 12 familii, aproximativ vreo 20 de persoane  in Poiana Stănilelor din Ceahlău. Pentru unii din copii a fost prima noapte la cort, pentru alţii prilej de bucurie in natura. In prima zi am urcat pana in curmătura Stanilelor  pe drumul forestier si apoi pe traseul banda albastra pana la cabana Dochia  iar a doua zi am făcut o plimbare plăcuta din Poiana Stanile pana in Poiana Varatec. Mica noastră tabăra a fost un prilej pentru a mai afla câteva ceva din tainele muntelui (consultarea unei harţi, lucrul cu busola, orientare), din legendele Ceahlăului (Turnul lui Budu si Ana, legenda ciobanului Stănila), dar si modalitatea de a petrece si de a ne bucura de natura si de munte in familie.
  • In mai 2010 am purces la o iesire in Cheile Tişiţiei in Munţii Vrancei, am fost tot vreo 10 familii,  aproximativ 25 de persoane. Pentru o zi am străbătut vestitele Chei cu multe jocuri si ghiduşii, stanca si mai ales apa fiind deliciul copiilor

  • In toamna lui 2010 prichindeii si părinţii lor s-au întâlnit la Lacul Roşu in Cheile Bicazului prilej de trei zile de trasee. Au fost plimbări pana la Piatra Maria,  pana la cascadele de pe Lapos, o urcare pe Suhardul Mic si o „plimbăreală” pana la Peştera Munticelu toate astea grupate sub culorile de toamna

  • In luna august din 2011 de Sfânta Maria Mica peste 40 de persoane am ales sa poposim la Gura Haitei in Masivul Căliman. In prima zi am făcut un drum pana la cariera părăsită  de la Negoiu Romanesc si am urcat până la Reţitiş. A doua zi am ales traseul cu marcaj punct albastru din Gura Haitei  pana la  Rezervatia12 apostoli pe si apoi ne-am întors pe sub Pietrele Roşii pe marcaj turistic cruce albastra inapoi in Gura Haitei. Drumul pana la Rezervaţia 12 apostoli si inapoi in sat a fost un prilej minunat pentru copiii de a se juca si de a învăţa regulile muntelui.  După ce au primit drept premiu o îngheţată pentru cele peste 9 ore de mers pe munte,  copii au putut in ultima zi sa se bucure de un călărit pe cinste in inima Călimanilor.

 

Un scurt filmulet din aceasta tura: https://www.youtube.com/v/R6esZ1yBt0U

Pe lângă toate aceste activităţi am mai făcut in anul 2011 ieşiri  cu mai multe familii la Bârnova in Poiana cu cetate, pe Ceahlău o plimbare vara  cu copiii pana la stanca Dochia, o plimbare de toamna in zona Gura Humorului Piatra Şoimului.

Speram ca voi toţi cei interesaţi in astfel de ieşiri de familie sa veniţi cu noi in următoarele excursii organizate de grupul nostru.

Va aşteptam!

2 Responses

  1. Cristina says:

    Buna seara! Ma numesc Cristina. Sunt mama a doi copii , Karina si Andrei, in varsta de 10, respectiv 11 ani. Mi-as dori ,ca impreuna cu ai mei copii, sa va insotim in drumetiile pe care le organizati, atat in Iasi cat si in tara. Felicitari pentru activitatea frumoasa pe care o desfasurati! Inchei cu speranta ca voi primi un raspuns din partea dvs! Un sfarsit de saptamana reusit!