Elbrus – noaptea invierii!

12 Responses

 1. fiefie says:

  Cat a costat aproximativ de persoana totul?

 2. Nicu P. says:

  deci polonezul care a cazut in crevasa n-a patit nimic?

  • zentai says:

   Polonezul (il cheama Adam Tibureck) n-a murit.Din ce-a povestit el, a lesinat dupa cadere si a stat in lesin cam 30 minute in crevasa.A incercat sa iasa singur de vreo 3 ori insa cadea inapoi.De teama sa nu cada mai in adancul crevasei, a asteptat sa se faca dimineata apoi s-a salvat singur.Pornisera sa-l caute si resque team pentru ca intre timp sunase pe prietena lui;spunea ca vede luminile la un ratrack dar nu stie sa pozitioneze locul unde se afla.A si trimis o poza MMS la prietena lui.Astfel au reusit sa dea de el si cand deja reusise sa iasa singur din crevasa,numai bine ca au sosit si salvatorii lui.

 3. Ludo says:

  Zentai, cum de s-a mers asa incet? De la Butoaie pana pe varf n-ar trebui sa se faca mai mult de 8-9 ore… Nu era taiata poteca prin zapada sau cum?
  In ce perioada ati fost?
  Oricum de apreciat ca ai hotarat sa imparti cu altii experienta asta mai putin reusita..! De fapt..e reusita in final intrucat esti viu! Se spune ca cel mai bun alpinist este cel in viata :)

  • zentai says:

   S-a mers in ritm maxim.Nu e posibil fizic, decat cu ajutorul ratrack-ului!Eu,cel putin, eram in forma maxima.Ca argument, am sustinerea unui ghid de care am povestit in RT care ne-a spus ca de la Butoaie ar trebui sa se plece de la 12 noaptea.Or,noi am plecat cam la 3-3.30 dimineata.A fost si vreme f.rea, cu ninsoare,vant,viscol, s-a pierdut marcajul de vreo 2 ori.
   Dupa ce m-am despartit de grup ai am mai urcat,de la platoul dintre cele 2 varfuri nu mai erau urme,dovada ca toti au fost mai intelepti ca mine de mai de jos:).De fapt,ghizii au experienta si stiu daca se poate sau nu sa se joace cu vremea.
   Apoi ca totul pare ca-n Fagaras,numai ca treaba se intampla pe la cinci mii de metri si altitudinea rupedin organism la efort.Tin minte ca am tras foarte tare de mine si n-aveam pic de viteza.
   Cam asta e explicatia mea….Poate altii pot mai mult dar toti luau ratrack-ul sau campau mult mai su, aproximativ in zona Priut.

   • Ludo says:

    Eu am fost in 2005. Am campat in zona Priut. De acolo pana pe varf am facut 6 ore jumatate (am plecat la 4 si am ajuns sus la 10.30-10.40). De la stancile lui Pastukhov am mers singur, deoarece colegul cu care eram s-a intors intrucat ramasese doar cu un coltar. La vale am tras tare si am prins telecabina astfel incat seara am petrecut-o in Azau. Deci se poate si fara ratrak.
    PS: ce-i drept am avut vreme buna :)

    • zentai says:

     Da…M-am socotit si eu c-ar fi fost mai bine de la Priut!Dar la moment, cu niste rucsaci cat casa ni s-ar fi parut inuman sa urcam pana la Priut:)
     O sa ramana de socotit cum sa fie mai bine pe data viitoare:).
     Oricum, felicitari, caci e un efort considerabil!

 4. mihai says:

  Felicitari pentru tura si jurnal! Chiar daca nu ai ajuns oe varf (de data asta), cred ca a fost o experienta din care ai mai invatat ceva. Muntele nu pleaca de acolo si sunt sigur ca o sa ajungi pe varf cat de curand. Cand vrei sa mai mergi pe Elbrus?

  Mihai

 5. incalivia says:

  Heheh, incercand cumva, sa-ti gasesc adresa de email, am tastat “Gabi si Ina pe Elbrus” si surpriza…google-ul mi-a deschis acest articol :)))

  Bineinteles ca l-am citit cu interes desi ti-am auzit povestirea live. Asa ca tot ce pot sa-ti spun hahaha you’r my hero! Si iata ca anul acesta ai reusit sa urci varful si totul a fost ok. Bravo.

  Ma bucur ca ne-am cunoscut si ca indirect am cunoscut-o si pe Ina :))
  Iti/Va doresc in continuare ascensiuni usoare si pline de amuzament si sper sa ne revedem intr-o buna zi pe vreun alt varf de munte in lumea asta mica :)

  Oana ;)

  • zentai says:

   Multumesc pentru complimente,nemeritate dealtfel!De-atunci au mai trecut ceva ani!

   Si eu ma bucur ca nu am fost singurul roman pe varf, in acea dimineata indoielnica, si ca am impartasit impreuna un steag si un moment memorabil!

Leave a Reply