Asociatia de Turism Montan “Hai pe Munte” Iasi va invita sa participati la “Intalnirea de iarna”, actiune ajunsa la editia cu numarul III

https://haipemunte.ro/wp-content/uploads/2012/01/afis_calimani.jpg

Respectand traditia de fiecare an, Asociatia de Turism Montan “Hai pe Munte” Iasi va invita sa participati la “Intalnirea de iarna”, actiune ajunsa la editia cu numarul III. Avand ca principal obiectiv socializarea participantilor si promovarea turismului montan, tura se va desfasura in perioada  18 – 20 februarie, la Cabana “Roza Vanturilor”, de pe Varful Retitis, in Masivul Calimani.

Cabana are o capacitate de 30 de locuri, toaleta comuna, living, incalzire cu lemne, bucatarie utilata si cu aragaz (nu se poate comanda mancare) – pret loc 20 lei .

In functie de conditiile meteo, traseul de urcare va fi stabilit cu o saptamana inainte, existand 2 variante: din Toplita sau din Gura Haitii, pe la fosta exploatare de sulf .

Ziua I : deplasarea din Iasi in localitatea de unde va incepe parcurgerea traseului pana la cabana (4-5 ore minim, interval orar calculat in conditii de vreme buna). Stratul de zapada mare poate pune probleme de ordin fizic, iar rachetele si skiurile reprezinta un avantaj major.

Ziua II :  daca vor permite conditiile meteo, se va incerca o tura spre Varful Pietrosul Calimani (2100m), estimata a tine zi lumina. In jurul cabanei se poate schia pentru cei care au echipament. Seara se vor discuta proiectele incheiate si proiectele viitoare.

Ziua III: coborarea pe acelasi traseu ca la urcare.

Conditii de participare:

-Participantii trebuie sa aiba ca minim de echipament : rucsac, bocanci de iarna, parazapezi, pantaloni impermeabili, manusi groase, polar, geaca impermeabila, caciula groasa, sosete groase, cagula, bete cu rozete mari, frontala, iar cei care vor sa urce pe Pietrosul au nevoie in plus de coltari si piolet.

-Mancare, dulciuri, ceaiuri pentru 3 zile

-Participantii trebuie sa aiba o buna stare de sanatate si o conditie fizica, optima pentru efort fizic prelungit in conditii de iarna.

Inscrierile pentru participarea la tura se fac la adresa de e-mail a lui Florin Vestale (vestalef@gmail.com) in care se mentioneaza  nume, prenume, numar de telefon, localitatea si experienta montana in conditii de iarna. Numai persoanele care vor primi acceptul vor participa la aceasta tura!

Inscrierile au loc pana la data de 10.02.2012.

Pe grup vom discuta despre eventualele probleme ce pot aparea si costurile de transport, in functie de mijocul de transport cu care ne vom deplasa.

PS:

“Drumeţia cere răbdare, convingere, hotărîre, pasiune… Noi nu batem recorduri. Căutăm sănătate şi frumuseţe, aer şi privelişti, lumină şi libertate.” DUMITRU ALMAŞ

“Nici o împrejurare nu e mai prielnică convorbirilor prietenoase sau împrietenirii prin vorbe nemeşteşugite şi sincere, ca un drum lung de munte.” BUCURA DUMBRAVA

“Leneşii se miră că ne văd părăsindu-ne scaunele confortabile şi drumurile noastre sigure, pentru a urca munţii dificili şi periculoşi. Aceasta pentru că muntele are o prospeţime şi o forţă de viaţă de care nu se vor bucura niciodată plăcerile deşarte şi pe care lenea nu le va cunoaşte niciodată.” GEORGE BYRON

“Maestrul a spus: înţeleptul se bucură de apă, omul virtuos de munţi. “ CONFUCIUS

 

You may also like...

Leave a Reply