Întâlnirea de iarna 16-18 februarie 2024, la cabana Piatra Singuratică

După câțiva ani, Întâlnirea de iarna a membrilor activi și simpatizanți ai Asociației de turism montan “Hai pe Munte!” Iași, redevine publică, nu doar pe baza de invitație. Ea va avea loc în perioada 16-18 februarie 2024, la cabana Piatra Singuratică din Masivul Hășmașul Mare. Știți că nu suntem agenție de turism, doar prieteni care mergem împreună pe munte. 

Transport:

În funcție de numărul de participanți, încercăm să facem transport la comun din Iasi, avem o oferta pentru un autocar de 5400 lei. 

Cazare:

Cabana are 3 camere, încălzite cu godin. Noi le-am numit: A – 6 paturi, B – 16 paturi și C – 10 paturi și podul neîncălzit cu 20 de paturi, pod unde trebuie saci de dormit buni, nu cred că scade temperatura sub 0 grade. Atenție ce bifați la înscriere și paturile din camere sunt suprapuse și să fie locuri disponibile în camera aleasă. Primii înscriși au prioritate la alegerea patului de sus sau jos. În camere cât se pune pe foc și câteva zeci de minute după, o să fie cald. Tabelul poate fi sortat după camera, click pe capul de tabel. Apa este la izvor, dar ne organizam sa aduceam cateva bidoane, toaleta este in afara cabanei. 

Mâncare:

La înscriere bifați daca doriți și gulaș sâmbăta seara, făcut de cabanieri, prețul ar fi 32 lei, Berea e 8 lei,  cafea 7lei, ceai 5 lei, au și vin fiert, apa plata/minerala.Neavand bucatarie, restul meselor vor fi din rucsac: micul dejun pentru sâmbăta și duminica, sandwich-uri sau altceva pentru prânzul de sâmbăta și cina/cinele de vineri și/sau sâmbăta. Mesele de la prânzul de vineri și de duminica, ar trebui în Lacul Roșu. 

Trasee propuse:

Plecăm vineri dimineața din Iași, cu o pauză în stațiunea Lacul Roșu, unde urcăm un traseu scurt până pe vf Suhardul Mic, coborâm și facem și pauza pentru masa de prânz. Continuăm drumul până în Bălan, de unde pe traseul turistic marcat cu banda albastră urcăm la cabană, timpul de vară este de 2 ore. Sub rezerva condițiilor meteo și a stratului zăpezii, planul ar fi că sâmbăta urcăm pe vf Hășmaș Mare, ne întoarcem la cabană și poate pe Piatra Ecem. În plus facem câteva exerciții cu pioletul și colțarii, dacă zăpadă permite, cine se încumetă urcam pe Piatra Singuratică. Seara continuam “poveștile” începute în prima seară la o cană de vin.Duminică dimineața coborâm  în Bălan, de unde plecăm spre Lacul Roșu pentru un traseu pe triunghi roșu spre vf Ucigașul cu cabina Panoramica, mâncam tot în Lacul Roșu și apoi drum spre Iași. 

Echipament:

Bocanci și haine de iarna, saci de dormit de vară/3 sezoane în funcție de cum vă știti friguroși/friguroase și care nimeriți cu un “fochist” bun. Recomand coltarei sau colțari, rachete de zăpadă și bețele cu rozete mari, vedem ce zăpadă se așează. 

Înscrierea:

Dacă ai ajuns până aici cu cititul si vrei sa mergi, dai un click , verifici în care camera ar fi loc, apoi apeși Add row, completează cu datele și Save Row. Atentie ca tabelul e cu 20 de randuri si sunt mai multe taburi. Inscrierea nu presupune si acceptul, daca nu ai mai fost cu noi pe munte, dar suntem un grup deschis.

Avans 200lei (80lei cazare și 120 lei transport) până pe 1 februarie 2024. În situația unei retragere până pe 5 februarie returnăm avansul, după nu mai este rambursabil. 

Pentru detalii/întrebări răspundem pe grupul de discutii HPM (click aici sa ajungi la el), apoi mutăm discuțiile pe grupul de WhatsApp după înscriere pentru o rapiditate mai mare. 

Organizatori: Florin Vestale, Alexandru Cristea, Elena Postolache

You may also like...

Leave a Reply